De Olde Dreideuze presenteert films uit 1999

De films tonen de optocht “Het 700 jarig bestaan van Hattem” en de optocht “De mode door de jaren heen in Hattem”.
Aan deze optochten hebben veel Hattemers meegedaan; zij zullen zichzelf zeker herkennen op deze films.
De films zijn te zien op dinsdag 28 februari om 20:00 uur in de Marke, Daendelsweg 2 te Hattem.

Kaarten kosten €3.50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij:

G.v.d.Worp
Begoniastraat 26
tel 038 4445089

F.Bos
Gerstekamp 10
tel 038 4447097

Nog enkele boekjes te koop!

Wij ruimen ons archief op en hebben daarom nog een aantal boekjes te koop. Er zijn nog maar enkele exemplaren dus wees er snel bij want op is op!

adresboek van hattem van-heemstraschaal

Het boekje Adresboek van Hattem kost 10,00 euro
Het boekje 125 jaar Van Heemstraschool kost 5,00 euro

Verkoop bij:

G. v.d. Worp, Begoniastraat 26 Hattem, tel 0384445089
F.Bos, Gerstekamp 10, tel 0384447097

Woldindustrie in Hattem

Stichting d’Olde Dreideuze presenteert Woldindustrie in Hattem. Een terugblik op de geschiedenis van de Hattemer wolfabriek met oud-medewerkers. Uitzending op rtv-hattem vanaf vrijdag 23 november.

Schenking oude films van “De wolindustrie” in Hattem

De olde dreideuze werd verrast met een schenking door Annet Veens Hartkamp, dochter van J.C. Hartkamp de directeur van “De wolindustrie” in Hattem. Oude filmbeelden; met veel medewerkers en  zelfs nog van de bouw van het pand.

Samen met haar man is ze op internet op zoek gegaan naar een filmclub in Hattem en zodoende is er contact gelegd met de olde dreideuze. Na het eerste contact met Gerard van der Worp werd er een afspraak gemaakt voor een bezoek. Na het laten zien wat wij met oude films doen, wist mevrouw Veens dat ze aan het juiste adres was. De films werden overhandigd aan de stichting. Omdat er ook privé beelden op de films te zien zijn heeft Gerard voor mevrouw Veens een DVD gemaakt zodat ze de beelden thuis nog rustig kan bekijken.

Wij zijn mevrouw Veens en haar man zeer dankbaar voor deze beelden. Na nog wat napraten over vroeger hebben we afscheid genomen met een grote bos bloemen.

Van de bestaande film en de nieuwe beelden gaan we met de oud medewerkers van “De wolindustrie” een documentaire maken. Binnenkort is op deze site meer informatie te vinden over de vertoning hiervan.