Schenking oude films van “De wolindustrie” in Hattem

De olde dreideuze werd verrast met een schenking door Annet Veens Hartkamp, dochter van J.C. Hartkamp de directeur van “De wolindustrie” in Hattem. Oude filmbeelden; met veel medewerkers en  zelfs nog van de bouw van het pand.

Samen met haar man is ze op internet op zoek gegaan naar een filmclub in Hattem en zodoende is er contact gelegd met de olde dreideuze. Na het eerste contact met Gerard van der Worp werd er een afspraak gemaakt voor een bezoek. Na het laten zien wat wij met oude films doen, wist mevrouw Veens dat ze aan het juiste adres was. De films werden overhandigd aan de stichting. Omdat er ook privé beelden op de films te zien zijn heeft Gerard voor mevrouw Veens een DVD gemaakt zodat ze de beelden thuis nog rustig kan bekijken.

Wij zijn mevrouw Veens en haar man zeer dankbaar voor deze beelden. Na nog wat napraten over vroeger hebben we afscheid genomen met een grote bos bloemen.

Van de bestaande film en de nieuwe beelden gaan we met de oud medewerkers van “De wolindustrie” een documentaire maken. Binnenkort is op deze site meer informatie te vinden over de vertoning hiervan.